18 January 2012

POLIMAS FAMILY

WRITTEN cik fatin pada 12:13 AM
esok ak der test lesen kete ngan JPJ..eh mang la JPJ kan x kan la ngan doktor lak kannn...eh..eh...wat lawak la yang berapa nak lawak la pulak kan...huhu...
x per xper..

OK BACK TO THE STORY...sok ak der test lesen kete ngan JPJ...ngah ketaq la ni nak p amek lesen sok habaq hang...dup dap..dup dap...
ngah duk layan persaan berdebar ak ni teringat lak time kitaorang semester 1 dulu...(kenangan ni x der kena mengena ngan amek test erk...(V))...
semster 1 dulu ak der la adik beradik angkat la konon kan....haha...adik beradik angkat ak ni der 7 orang...kiorang lain-lain kos...ak ARCHITECTURE, 3 org QS, 2 org PERANCANG BANDAR n sorang ni jer yang sesat jauh sampai ker PENGURUSAN PERNIAGAAN dibawah jabatan perdagangan...dia jer yang lain jabatan...kami yang alin dibawah jabatan awam.

POLIMAS FAMILY

ok bagi yang lahir first or tarikh lahir yang paling awal adalah kak long...ak yang ker 4 dan dyeorang paggil ak kak chik....(macam panggilan kat uma jugak la ak ni)
 kiteorang selalu jer bersame... xkira la nak pergi maner....kecuali kua dating la kan...x kan la nak kua abeh sampai 7 orang kan yang nak dating nyer sorang ajer...hahah...ak jarang kua ngan kawan-kawan yang same KOS ngan ak...ak pergi bilik n jumpa dyeorg pown time der ASEMEn jer...

kalau time tidor lak kite orang bergilir-gilir bilik tidor ramai-ramai....hahah...sonok kan....law ingat kenangan-kenangan dulu....tapi bila naik semster 2 n seterusnya da ilang da sume adik beradik ak ni....dan semua duk uma sewa laen-laen ikut kawan-kawan yang sama kos...so da kurang kita org kua skali...masing-masing bz ngan keje dyeorang... ak lagi la budak architecture mang x kua uma la duk kerja DESIGN n WORKING DRAWING jer....mang x der mase nak kua la....so kalau berjumpa pown kat poli n CC abag wan....2 jer la...

masuk sem 3 lagi x berjumpa..masing-masing balek kampung praktikal kat kampung masing-masing.
ak same kampung ngan IRA kak angkat yang sulung...so jmpa la jugak...tp jarang jugak la  coz tempat praktikal dye jauh dari tempat ak praktikal..semester 4 lak lagi la x jumpa...sebab masing-masing sibuk nagn ASEMEn n final projek...al maklum la da last sem kan...sume duk pulun la kan..awal xmo pulun kan...hihihi...

bila sambung peringkat diploma berpecah sume bukan setakat berpecah pegi uma sewa lain-lain tapi da pegi negeri lain-lain da mengikut kos yang terdapt di politeknik yang ditawarkan...ak da tercampak kat perak, IRA n NADIA pulak sampai ker kelantan....der jugak yang x sambung n keje...

rindu la bila ingatkan balik kenangan time belajar dulu kan....bila teringat kenangan ni semua hilang la nebes ak nak amek test lesen JPJ esok ni...tp esok timbul balek nebes ak ni....

p/s: moga-moga ak lulus la test lesen JPJ esok erk...



2 KOMEN:

nurul_diya m. nor al-haj on January 18, 2012 at 12:17 AM said...

singgah bca entry nie..

nurulfatihah on January 18, 2012 at 2:13 PM said...

thanz..:)

 

S.U.S.U.N.H.U.R.U.F © 2010 Web Design by Ipietoon Blogger Template and Home Design and Decor